Apple, Mac OS X: toch wel erg interessant

Sunday 30 January 2005, 00:28:00 | mac/osx

Sinds ik de MacWorld 2005 keynote speech van Steve Jobs heb gezien, ben ik toch wel geinteresseerd geraakt in Apple's produkten!

Ik heb al twee jaar een iPod waar ik uitermate tevreden over ben, maar dat is natuurlijk maar een gadget. Een Apple computer is iets heel anders...

Maar als ik de nieuwe Mac Mini zie, en ook de prijs daarvan, vind ik het opeens toch wel erg verleidelijk om de switch te maken. Op dit moment draait er nog Mac OS X 'panther' op, maar als in de loop van dit jaar OS X 'Tiger' uitkomt wordt het helemaal feest. Ik overweeg zelfs om een iBook laptop aan te schaffen... [[image: ibookg4_klein.jpg]]

Ik heb er allemaal nog geen ervaring mee, maar als ik het zo bekijk (en in actie zie tijdens de net genoemde macworld presentatie) dan lijkt het erop alsof Apple gewoon 3 jaar voorloopt op de rest. Zeer indrukwekkend.

Voor de grap heb ik even PearPC geïnstalleerd op mijn Athlon XP 2400 PC, met een OS X image. En verdomd het werkt ook nog (super traag vanwege emulatie natuurlijk, maar het geeft een beeld): [[image: pearpc-small.jpg]]