Cloud computing? Niet aan mij besteed. En ook niet aan T-mobile Sidekick gebruikers.

Thursday 15 October 2009, 23:58:00 | computers

Waarom haal ik mijn mail thuis op met Mozilla Thunderbird en gebruik ik geen webmail zoals Yahoo?
Waarom heb ik al mijn digitale foto's gewoon op een externe harddisk thuis en niet geupload naar Flicr?
Waarom gebruik ik gewoon (Open)Office applicaties op mijn PC en niet iets als Google documents?
Waarom heb ik mijn muziek zonder DRM in iTunes zitten en op een externe schijf gekopieerd, in plaats van een online service met DRM sleutels?

Nou, onder andere hierom:

T-mobile gebruikers gegevens kwijt (nu.nl)
Server failure destroy's Sidekick user data (slashdot)
Sidekick outage casts dark cloud (cnet.com)
Who to blame for cloud computing failures (informationweek)

Als consument was er kennelijk geen mogelijkheid om dit te voorkomen trouwens, omdat de telefoon kennelijk helemaal geen eigen opslag kent. Je kunt zelf dus niets veiligstellen. Nee, ik blijf voorlopig bij mijn eigen data op mijn eigen PC, dank u. (Oh, en ja ik weet dat ik geen dubbele backup maak waarvan 1 kopie op een andere locatie. Dat risico durf ik voorlopig nog te nemen)

Voor de professionals onder ons: The TAO of Backup