Facebookers en Myspacers zijn overwegend vreselijk dom

Saturday 13 February 2010, 21:12:00 | computers

Wel een beetje geschrokken net van het volgende.

Het blijkt wederom (voor zover dat nog niet bekend was) dat vele gebruikers van Facebook en Myspace enz. te dom zijn om te poepen als het gaat om hoe internet werkt. Kennelijk hebben ze geen benul van wat inloggen is, hoe een web browser werkt, en wat verschillende web sites zijn.

Lees en huiver:

Things people try to log into (1). Samenvatting: nee je kunt niet inloggen op een screenshot.

Things people try to log into (2). Samenvatting: "The degree of faith people put in Google's top result makes Catholics look like hippies."

Blijkbaar snappen horden mensen niet wat een web site is en hoe inloggen werkt. Ze gebruiken geen bookmarks, en gebruiken ook de address bar van de browser niet. Wat ze kennelijk doen is "<website> login" in Google intikken en dan naar het eerste resultaat gaan (of I'm feeling lucky gebruiken) en er dan blindelings van uitgaan dat dat de site is waar het om gaat en dat ze daar hun login moeten intypen. Ongeacht op wat voor website ze op dat moment zijn. In de voorbeelden van hierboven dus bijvoorbeeld een site (ReadWriteWeb) die een nieuwsbericht plaatst over inloggen op Facebook. Klikkerdeklik en scroll naar beneden naar de comments en huiver van wat mensen daar typen: denkend dat ze op Facebook zitten, zich verwonderen over waarom het opeens allemaal rood is in plaats van blauw en waarom ze niet bij hun farmville spel kunnen. Of zoals de comments bij de screenshots op Flicr aantonen, proberen ze in blijkbaar te loggen op een screenshot... o_o

Behalve dat de facebook crackverslaafden helemaal uit hun plaat gaan omdat ze "de oude look" weer terug willen en "willen chatten met hun vrienden", betekent dit helaas ook dat phishers maar weinig moeite hoeven te doen om dit soort mensen om te tuin te leiden en hun logins -en meer- afhandig te maken. Wordt het tijd voor een computer rijbewijs? Want ik denk niet dat een alternatieve web browser die met anti-phishing is uitgerust, dit soort mensen zal helpen. Ze zijn te onwetend om die te installeren. Dit is het kaliber mensen dat de computer aanzet, op zoek gaan naar een blauw "e" ikoon, en dan in Google alles intypen wat ze willen zien... Hoe bescherm je die mensen tegen zichzelf?

People have replied:

zzzzzz

2010-02-16 23:20:00

sdfsdfsdf

irmen2

2010-02-16 23:25:00

Nog een test comment, er gaat iets niet helemaal goed met het comment systeem