Handdoek automaten zijn broken-by-design

Saturday 19 September 2009, 16:22:00 | diversen

Het moet iedereen al eens zijn opgevallen dat die handdoek automaten in de toiletten van menig kantoorgebouw of andere publieke gelegenheden gewoon broken-by-design zijn. Het maakt niet uit van welk merk (maar meestal zijn het Initial Hokatex), vrijwel altijd eindigt de automaat halverwege de dag in de toestand zoals op het plaatje (afgelopen week bij ons op kantoor).

[[image: handdoek.jpg]]

Ligt dat nou aan het apparaat? Je zou zeggen dat ze ondertussen wel een verbeterd mechanisme hebben bedacht dan, want ik zie het echt overal er zo bij hangen na verloop van tijd. Of ligt het gewoon aan de mensen die maar een beetje aan het apparaat raggen om een schoon stukje handdoek te voorschijn te trekken? Maar dan nog, het ding zou daar gewoon tegen moeten kunnen, want als mensen reden hebben om aan de handdoek te raggen dan is het apparaat al fout ontworpen lijkt mij.

Het papieren handdoekjes apparaat links werkt gewoon duizend keer beter als je het mij vraagt. Wel een grote vuilnis emmer neerzetten want hoe vaak zie je niet dat die weer te klein is en dat mensen dus de doekjes niet meer kwijt kunnen. Bah, ergernissen...