Heavy Rain = MYST + mensen en emoties?

Sunday 21 February 2010, 12:04:00 | games

[[image: myst.jpg]] + [[image: sadpeople.jpg]] = [[image: heavy_rain_ps3.jpg]] ?

Gister de demo van Heavy Rain op de PS3 drie keer gespeeld. Ik vond 't behoorlijk mooi en redelijk vermakelijk, maar ben er niet helemaal uit of ik het hele spel te gek zal vinden. Vooralsnog is bovenstaande vergelijking wel een goede samenvatting van wat ik denk dat Heavy Rain voor mij zal inhouden. Destijds jaren geleden vond ik MYST (en RIVEN trouwens ook) ook een vreemde eend maar zodra het verhaal je in z'n greep kreeg was er geen neerleggen meer aan. Ondanks dat het een lineair point en click avontuur was.

In die zin lijkt Heavy Rain zeker meer te kunnen bieden dan wat MYST vroeger al deed. Waar MYST en RIVEN zo boeiend waren vanwege het verhaal, de fantastische beelden en de puzzels, zal Heavy Rain dat moeten hebben van het menselijke aspect (emoties?) en keuzes die je moet maken. Het verhaal doet me tot nu toe denken aan een aflevering van CSI of een Krimi (hoewel ik dat ook wel leuk vind!) en ik was wat onwennig met de quick-time-events (klik deze knop 1..,2..,nu, beweeg 1..,2..,nu de stick naar links, enz).

Maar vanwege reviews zoals deze weet ik eigenlijk al dat ik Heavy Rain ook moet spelen:

in 27 years, no video game has ever managed to engage me so completely and so often, on a mental level. [...] As amazing as Heavy Rain is, [this] doesn’t necessarily mean it’s a must-buy for everyone. But I will say this may very well be the most “human” game ever made, and an absolute triumph for the industry. Take from that what you will.

Dat soort uitspraken maken me ontzettend nieuwsgierig naar de ervaring van het spelen van dit spel! Maar niet nu, ik heb nog genoeg andere spellen liggen... (er komen te veel goeie games uit! haha).