Iemand heeft het al gemaakt

Sunday 22 May 2011, 19:20:00 | software dev

Waarom lijkt het dat elke keer als ik een aardig idee heb, dat iemand anders het al gemaakt heeft :-/

Een paar voorbeelden:

Ik werd een beetje gestoord van de verbose syntax van CSS files, en het probleem om kleurcodes consistent te houden daarin. Dus ik dacht dat kun je wel met een soort macro preprocessor verbeteren. En als je dan toch bezig bent, misschien ook wat programmeer constructies erin (b.v. berekeningen om breedtes uit te rekenen op basis van variabelen). Nou blijken er al een paar van dit soort tools te bestaan zoals SASS en LESS maar ik wilde iets simpels maken in Python. Blijkt dat er al zoiets is: CleverCSS (github repo). Enige nadeel dat deze heeft is dat het geen CSS syntax meer is, maar een abstractie, dus je moet nog weer een nieuwe syntax leren. Gelukkig is hij wel erg simpel.

Verder had ik het idee om een soort van fasttracker achtige muziek/drum sequencer te maken maar dan zonder GUI. Het idee was om in textfiles drum/muziek patterns vast te leggen en die dan realtime te laten afspelen. Wie schetst mijn verbazing toen ik vorige week BEATS tegenkwam, dat bijna precies hetgeen is wat ik voor ogen had! Twee dingen die me niet bevallen: 1) het is Ruby 2) het speelt niet realtime maar maakt een output file. Dus misschien dat ik nog iets ga proberen zelf in elkaar te zetten met Python :)