Mac Mini gekocht

Tuesday 07 June 2005, 21:44:00 | mac/osx

Ok het is zover: ik heb mijn eerste Apple Macintosch gekocht ^_^ Het is de Mac Mini geworden:

[[image: macmini.jpg]]

Specs: G4 1.4 ghz, 512 Mb RAM (de zwaardere versie inderdaad dus), cd/dvd brander, alles wireless en bluetooth dus weg met de draden bende. Draadloos Apple keyboard en muis ook maar erbij om het setje compleet te maken.

En het ding is gaaf! De coolness factor is natuurlijk super bij dit bakkie, eigenlijk zouden alle computers zo gemaakt moeten worden. Super handzaam, muisstil, een fantastisch besturingssysteem (Max OS X Tiger), en looks om van te smullen...

De iPod die ik een paar jaar geleden kocht deed me al beseffen dat Apple echt cool spul maakt, en de Mac Mini is eigenlijk een logisch vervolg hierop ^_^

Kan mij het schelen dat Steve Jobs gisteren aangekondigd heeft dat Apple in de nabije toekomst Intel x86 processors gaat gebruiken voor de Mac... ik heb er nu lekker al eentje die draait als een zonnetje.

Wat ga ik er mee doen? Tja, het punt is wel dat het niet mijn main computer is... ik gebruik hem denk ik met name om er leuk op te klooien, het is tenslotte allemaal nieuw voor mij een Macintosh. Misschien kan hij mijn linux bak wel gaan vervangen... :-> Het zou best kunnen dat mijn website en deze blog binnenkort netjes vanaf de Mac Mini geserveerd worden, hehe. Kan er weer zo'n lawaaierige bullebak PC de deur uit. Ruimt lekker op. De Mac draait zonder problemen Apache, heeft GCC en Python en de hele riedel wat ik nodig heb om mijn programmer/'hackers' hobby erop te kunnen uitoefenen...

Het begin van het einde? Ik dacht het niet, Paul Graham schrijft dat veel goeie hackers (in de positieve zin van het woord) over switchen naar de Mac. Het is tenslotte een Unix fundering (BSD eigenlijk) met daarop een fantastische GUI en dat allemaal verpakt in een geweldig vormgegeven verpakking!

People have replied:

Irmen de Jong

2009-04-16 19:52:00

Even ter informatie: deze zelfde Mac Mini (PowerPC G4!) draait nu, bijna vier jaar later, nog altijd stilletjes (ja hij is nog altijd fluisterstil als je de CPU maar niet zwaar belast) als mijn file- en webserver. Hoewel ik me de laatste tijd toch vaker begin te irriteren aan het gebrek aan performance (hij moet vrij vaak langdurig swappen) is het toch een super aankoop geweest.

Ik zit er wel aan te denken om hem binnenkort te upgraden naar de nieuwe Mac Mini, maar vooralsnog is er geen directe noodzaak... 8-)