Mp4/AAC file streaming problemen

Sunday 09 October 2005, 16:11:00 | computers

Tot een poosje geleden had ik al mijn muziek in MP3 formaat op mijn harddisk staan, maar ik heb nu al mijn CD's opnieuw geript in Mp4/AAC formaat (met iTunes). Betere kwaliteit als MP3 (AAC zit in dezelfde klasse als OGG) en speelt ook prima op mijn iPod. Maar er was 1 nadeel, kwam ik achter: Winamp kan geen AAC streamen :-( Ik wil mijn muziek kunnen streamen over HTTP bijvoorbeeld! Maar mijn favoriete muziek speler (op Windows) kan dat dus niet met AAC (met MP3 gaat het overigens perfect). Ook na installatie van de in_mp4.dll van Audiocoding werkte het nog steeds niet. Kreeg telkens de error "mp4: unseekable streams not supported".

Foobar2000 beloofde veel goeds maar helaas, de laatste versie daarvan gaf precies dezelfde fout als Winamp.

Dus het lijkt erop dat ik aangewezen ben op iTunes en Quicktime om mijn AAC files te streamen? Want die doen het wel prima namelijk met mijn HTTP-links...

Maar ik zag daarnet de beta versie van de nieuwe Foobar2000 en zowaar! Deze streamt mijn AAC files wel goed :-D

For the record, mplayer doet het ook prima, en kan ook nog video afspelen in tig formaten... maar ik had graag gewild dat Winamp het gewoon goed zou doen :-S

Update: Er is daarnet een nieuwe Winamp versie verschenen (5.12) en het lijkt er in eerste instantie op dat deze is wel in staat om m4a's te streamen! maar schijn bedriegt: Hij download het hele bestand en begint daarna pas te spelen. Geen streaming dus. :-( (En meta info, zoals de song title, toont hij ook niet) remotedownloadwinamp512_full.exe