Point-en-click adventure met geweldige sfeer

Friday 14 August 2009, 19:12:00 | games

Monkey Island is natuurlijk alweer uitgespeeld (behalve de nieuwe episode versie, die moet ik nog aanschaffen); maar daarnet viel mijn oog op het volgende spel dat in ontwikkeling is: Machinarium.

Ik herinner me van vroeger nog een volledig in klei geanimeerde adventuregame waarvan me de naam volledig ontgaan is helaas. Maar dat had zoals ik het mij herinner een soorgelijke weirde sfeer en bizarre puzzeltjes.

De makers van Machinarium hebben al eens 2 flash games gemaakt die ik net gespeeld heb (ik vraag me af waarom die mij in het verleden ontgaan zijn, vast omdat ik meestal een hekel heb aan flash games - maar voor deze 2 maak ik graag een uitzondering): Samorost en het vervolg Samorost 2. Meesterlijk.

[[image: samarost.jpg]]