Privacy / bescherming persoonsgegevens my ass...

Wednesday 29 August 2012, 23:23:00 | diversen

Afgelopen maand regende het werkelijk berichten over beveiligings-lekken of privacyschendingen, een kleine greep:

http://webwereld.nl/nieuws/111596/ns-misbruikte-priv-gegevens-anonieme-ov-chipkaart.html <- OV Chip Faal

http://webwereld.nl/nieuws/111502/boete-ret-wegens-niet-anonimiseren-ov-chipdata.html <- OV Chip Faal

Ok goed dat ze die boetes krijgen, maar de reiziger en de belastingbetaler draaien hier uiteindelijk natuurlijk weer voor op. Zo word je dus dubbel genaaid.

http://webwereld.nl/nieuws/111589/kpn-negeert-privacyklachten-maandenlang.html <- laks

...gegevens van andere klanten maandenlang in te zien én aan te passen waren. De meldingen van klanten die hierover klaagden werden al die tijd niet opgepikt.

Ongelooflijk dat dat niet als hoogste prio opgepakt is :-|

http://webwereld.nl/nieuws/111551/naw-gegevens-leden-niet-veilig-bij-portal-knvb-.html

Zegsvrouw Bruinsma noemt het incident het gevolg van een kat- en muisspel. "Je moet bij dit soort zaken de afweging blijven maken tussen gebruiksvriendelijkheid versus veiligheid. Laat je mensen 27 formulieren invullen zodat er niets kan gebeuren of niet? Het blijft een kat- en muisspel omdat er steeds weer nieuwe manieren worden gevonden om gegevens te stelen. Vergelijk het met doping."

...sorry... maar wat??? Als je niet weet waar over je praat, zeg dan gewoon niks :-(

Maar de grootste WTF van de maand is natuurlijk deze http://www.nu.nl/internet/2895992/tixnl-lekt-duizenden-paspoorten-bankafschriften-en-creditcards-.html o_o

Daarnaast stonden bij die identiteitskaarten ook afbeeldingen van creditcards met zowel de voorkant als de achterkant met een vertrouwelijke code. Verder waren er afschriften van bankrekeningen, schermafbeeldingen van internetbankieren en creditcardafschriften te lezen.

Hoe krijgen ze het in godshemelsnaam voor elkaar >(

Als je dit elke week weer moet lezen dan zinkt de moed je toch in de schoenen? Hoe kun je dan nog zonder blozen verkondigen dat de ICT sector waar je in werkt, bestaat uit professionals die gedegen werk leveren? Het is om te huilen.