Tale (8): meer commando's

Sunday 15 April 2012, 03:01:00 | mud / i.f.

Vorige edities:

  1. Soul Emotes →Python Mud (1): Soul emotes
  2. Eerste opzet driver en mudlib →Python Mud (2): eerste opzet driver en mudlib
  3. Items en verplaatsing →Python Mud (3): items en verplaatsing
  4. take ALL the things & teleport me out of here →Python Mud (4): take ALL the things & teleport me out of here
  5. laatste paar commands →Python Mud (5): laatste paar commands
  6. item verplaatsing en inventory fixes →Python Mud (6): item verplaatsing en inventory fixes
  7. parser en command api updates →Python Mud (7): parser en command api updates

Een greep uit de nieuwe features die ik recentelijk heb ingebouwd:

Snapt nu namen met spaties: take red gem, examine steel key, enter first door. Go/enter/climb/crawl/run kan gebruikt worden om door een exit te stappen. Kan geen onzin meer doen op objecten zoals hug trashcan. Commando's dice/roll/coin om dobbelstenen en muntje gooien te simuleren. "use" verb die uitlegt dat je toch iets specifieker moet zijn. Een aantal extra cmd aliases toegevoegd zoals place=put, smell=sniff, jiggle=jerk=shake, search=locate (ipv een soul emote), steal=rob=take. Nieuw commando "throw" om spullen ergens tegenaan te gooien.

Er is geld! En je kunt het weggeven "give 12 dollar and 50 cents to irmen". Standaard is dollar/cents, maar het is eenvoudig te switchen naar gold/silver/copper als dat beter bij de setting past. Het is nog niet mogelijk om ergens geld in te stoppen of het op de grond te gooien in je huidige locatie. Dit komt omdat geld niet als 'object' in je inventory zit (maar een attribuut is op Living). Het is daarom ook niet mogelijk om geld te stelen van iemand.

Dmv RetrySoulVerb exception kan een cmd bepalen of het alsnog als soul verb uitgevoerd wordt (b.v. als er andere argumenten meegegeven worden dan door de cmd ondersteund wordt). Items hebben nu ook objective (it), possessive (its), subjective (it) net als Living (scheelt weer een isinstance check)

update:

Nog een lading aanpassingen: Items hebben nu een contained_in en een location zodat ze op de hoogte zijn van de location waar ze zich bevinden (en b.v. berichten kunnen sturen)

Wizard aanpassingen: Insert/remove wordt nu altijd toegestaan. Exits commando geeft gedetailleerde informatie over de exits in je locatie. Alle wizard commando's beginnen nu met '!'.

Message-of-the-day toegevoegd + motd commando. Empty commando toegevoegd om de hele inhoud van een container eruit te halen.

Alle niet-soul-verbs ondersteunen eigenlijk geen qualifiers (zoals 'suddenly', 'fail') die worden nu afgevangen, en tell en say werken nu gewoon met de tekst zonder dat je die in quotes hoeft te zetten.